Qué faig quan em fan mal els peus?

Qué faig quan em fan mal els peus? Consells per a peus diabètics

Els peus suporten el cos i el mantenen en equilibri, però, són la part del cos més oblidada. Moltes vegades les dones els maltractem amb sabates estretes i alts talons que acaben produint molèsties i dolors.

Ara passem a donar unes recomanacions molt útils per als dies en què ens fan mal els peus:

  • Primer elevem els peus. Després d’un dia de treball dur és molt convenient seure, aixecar els peus i moure els dits per afavorir la circulació.
    Si ha de romandre de peu molt de temps, camini en el lloc o canviï contínuament la postura. A més de tractar de descansar un dels peus sobre una banqueta o un calaix.
  • Canvieu l’alçada dels talons. Si s’utilitzen talons alts s’encongeixen els tendons que causa tant dolor com fatiga als peus. Es recomana utilitzar talons de diferents mides durant la setmana i si és d’obligació anar amb talons a l’oficina, utilitzeu sabates per fer esport d’anada i tornada del treball.
  • Tingueu cura les plantes dels peus. Intenta utilitzar sabates amb soles gruixudes, encoixinades i absorbents per protegir els peus. Reemplaci soles o compri altres sabates quan es desgastin massa.
  • Utilitza plantilles. Els talons alts fan que els peus, en caminar, llisquen cap endavant pressionant el dit gros del peu. Per això s’aconsella l’ús de plantilles en les sabates per ajudar a mantenir els peus en equilibri.
  • Estiri les seves sabates. Si amb les plantilles en els calçats s’observa que queden atapeïts a la punta, potser pugui estirar la sabata col·locant formes o paper de diari dins d’ells.
  • Sacsegi els peus. Si durant el dia té dolor o rampa als peus, es recomana donar una bona sacsejada al peu. Després es relaxa i flexiona els dits amunt i avall diverses vegades. Després es fa el mateix en l’altre peu.

Les dones patim fins a quatre vegades més problemes en els peus que els homes a causa dels talons. Com més alta i estreta és la sabata, pitjor.

El taló desplaça el pes del cos cap endavant, augmenta la pressió sobre els dits i trasllada els punts naturals de suport. També obliga a corregir la postura corporal per compensar aquest ‘desequilibri’ pel que des del turmell fins a les cervicals, totes les articulacions queden ressentides.

El peu està constituït per 26 ossos, 19 músculs i lligaments per suportar el pes i la distribució de la càrrega de tot el nostre cos, però aquesta funció s’altera per l’ús inadequat del calçat. És molt important saber triar el calçat que millor s’adapti, que no deformi el peu i que permeti la mobilitat del peu.

Convé utilitzar sempre mitjons i mitges de fibres naturals que absorbeixin la suor i evitin que es quedi al folre de les sabates i s’acumulin virus i bacteris. Cal evitar l’excés de pes, doncs això provoca que els peus hagin de suportar molta pressió durant el dia, que provoca malformacions i dolor en els peus.

Empar Caballero- Activitats- col.laboradora ADC

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s